הודו – מנהגים ונימוסים

מידע כללי

נמסטה

הדרך המסורתית לברך מישהו לשלום בהודו היא לקרב את שתי כפות הידיים (כמו בתפילה), ולומר נמסטה (שלום) תוך כדי קידה קלה. ברכות הכוללות נשיקות וחיבוקים ואפילו לחיצת יד בין אישה לגבר פחות מקובלים.

פתיחות בשיחה בהודו

אל תופתעו אם הודי שאינכם מכירים יפתח עמכם בשיחה אינטנסיבית באמצע הרחוב או באוטובוס. מפלס הפרטיות אינו גבוה בהודו ושאלות אודות מצבכם המשפחתי, כמה אתם מרוויחים, נחשבות רצויות ומקובלות.




קרבה בין גברים בהודו

מראה שכיח בהודו הוא גברים הולכים מחובקים ברחובות, נערים יושבים ומדברים כשהם מחזיקים ידיים, שוטרים יושבים לנוח כשראשו של אחד מהם בחיק השני. מבקרים רבים מניחים, לגמרי בטעות כי גברים אלו הם הומוסקסואלים וכי ההומוסקסואליות מקובלת בהודו. האמת היא הפוכה. ראשית, אין בקרבה זאת בין הגברים להעיד על יחסי זוגיות, זוהי פשוט קרבה מקובלת בין גברים שאין בה דבר עם מיניות. ובנוסף, החוק ההודי קובע עונש שיכול להגיע גם עד מאסר עולם לכל המקיימים יחסי מין מרצון בניגוד לחוקי הטבע, “עם כל אדם, אישה, או חיה”, וזה כולל גם יחסים הומוסקסואלים.

נעליים

מקובל לפני הכניסה לבית של מישהו לחלוץ נעליים וסנדלים. ההודים עצמם נוטים לנעול נעלים בתוך בתיהם, ואולם אלו נעלים מיוחדות המיועדות לשימוש ביתי בלבד. מקובל גם לחלוץ נעליים לפני הכניסה לחנות בכדי לבטא כבוד למקום.

רגליים

הרגליים נחשבות טמאות בהודו ולכן חשוב להמנע מהצבעה ברגליים לעבר אנשים, או לגעת ברגליים באנשים או בחפצים חשובים (בעיקר ספרים).

יד שמאל

יד שמאל נחשבת טמאה בהודו כי היא משמשת לשטיפה וניקוי בשירותים. בהתאמה לכך, ההודים נמנעים להשתמש ביד שמאל בעת מגע עם אוכל, בלחיצת יד, בהעברת דברים מיד ליד, ועוד.

לבוש צנוע

בערים הגדולות בהודו די שכיח לראות הודים בלבוש מערבי ונשים בג’ינס ואולם, באזורים כפריים רבים ההודים עדיין מאמצים קוד לבוש מסורתי ושמרני. לבוש חושפני מתפרש כמתירנות ועלול לגרור סיכון למטיילות הנתפסות כ’מופקרות’.מומלץ להקפיד על לבוש לא חשוף או הדוק מדי (גופיות, מכנסיים קצרים).

ערים קדושות

בהודו ישנן ערים הנחשבות לקדושות בכל תחומן, כגון: ורנסיפושקרוהרידואר. בערים אלה אסורה שתיית אלכוהול ואכילת בשר וישנה רגישות מוגברת ללבוש לא צנוע, קרבה פיזית בין המינים וכו’. כזכור, בספטמבר 2005 נעצר ונשפט זוג שהתנשק במהלך טקס הינדי דתי על גדות האגם הקדוש בפושקר.




מפה

[wpgmza id=”20″ cat=”5,4″ marker=”3085″ zoom=”4″]