טיסות להודו

חפש את הצעת המחיר הטובה ביותר לטיסות וחבילות להודו

דף זה יעניק לכם מידע חשוב וכמה נתונים וטיפים חשובים שיעזרו לכם, משלב בחירת הטיסה ועד שתצאו משדה התעופה

 

מידע כללי

פרט לכך הסוכן יזמין עבורכם את כל השירותים: טיסות להודו, מלונות בהודו, רכב וכו’. הודו היא יעד חובה עקב אלף אחת וסיבות. זה לא רק הצד המיסטי של המדינה, או החשיפה לאחת התרבויות האותנטיות ביותר בעולם כולו, אלא גם היצע פשוט אינסופי של אתרי תיירות, או אפילו אתרי נופש. מעצם מיקומה של הודו במזרח הרחוק, ברור כי הגעה אליה מצריכה טיסה ארוכה באופן יחסי, עם או בלי עצירות ביניים. ועדיין, בפועל מתברר כי היא יכולה להיות פשוטה הרבה יותר ממה שאנשים חושבים. במדריך הבא אספנו עבורכם את התשובות לשאלות הנפוצות שמעניינות בוודאי ישראלים שהיעד הבא לטיול שלהם הוא הודו.

לפני שאנו מתחילים להסביר על טיסות להודו חשוב לציין שישנם כמה אפשרויות למבקר במדינה. אשר לכל מהן יש היתרונות והחסרונות שלה.




שדות התעופה המרכזיים של הודו

שדה התעופה המרכזי אליו מגיעים ישראלים הטסים להודו הוא מומבאי. שדה התעופה של מומבאי עונה לשם Chhatrapati Shivaji ונחשב לפעיל ביותר בחלקה הדרומי של אסיה. שדה התעופה כולל שני טרמינלים, ביניהם מרחק של ארבעה קילומטרים. שדה התעופה הרלוונטי לטיסות הבינלאומיות הוא סהר (Sahar), או טרמינל 2, בעוד שטרמינל 1 (Santa Cruz) מיועד לטיסות פנימיות. אם אתם מעוניינים להגיע למומבאי ומשם להמשיך ליעדים אחרים במדינה, דעו לכם שיש שאטל שמאפשר מעבר בחינם בין הטרמינלים. אנשים החפצים בהגעה למרכז העיר מומבאי יכולים לעשות זאת באמצעות אוטובוסים היוצאים מטרמינל 2, רכבת או מוניות. צריך לקחת בחשבון שההגעה לעיר כרוכה בנסיעה לא פשוטה, שעלולה להגיע גם לכשלוש שעות, וזאת עקב הפקקים המאפיינים את מומבאי בכלל, ואת אזור שדה התעופה שלה בפרט.

שדה התעופה של דלהיIndira Gandhi, נחשב גם כן למתקדם במיוחד. השדה ממוקם כ-23 ק”מ מדרום לדלהי וכולל שלושה טרמינלים, החדיש בהם הוא הטרמינל הבינלאומי טרמינל שלוש. אפשרות מקובלת להגיע משדה התעופה לדלהי עצמה היא באמצעות רכבת מטרו, היוצאת מטרמינל 3 אחת לכעשרים דקות. מטרמינל 2 יוצא אוטובוס הפועל 24 שעות ביממה ועובר בדרך גם בטרמינל 1. אופציה אחרת היא להיעזר בשירות המוניות של שדה התעופה, כאשר ניתן לבחור הן בתשלום מראש על פי יעד הנסיעה והן בתשלום על פי מונה.

אפשרויות הטיסה להודו

טיסה ישירה להודו

כצעד ראשון, יש להדגיש כי קשה למצוא טיסות ישירות לישראל מהודו. למעשה, נכון לנקודת הזמן הנוכחית החברה היחידה שעושה זאת היא חברת אל על הישראלית, שמתפעלת קו של טיסות סדירות מישראל למומבי (Mumbai) ולעיתים גם לדלהי (Delhi). הטיסות יוצאות לכל אורך השנה,  כשהתדירות משתנה בהתאם לביקוש הספציפי ליעד (בקיץ הטיסות הן לרוב בתדירות גבוהה יותר). משך הטיסה הישירה מישראל למומבאי עומד על כשמונה שעות, כשהמחיר לטיסת הלוך וחזור נע לרוב סביב אלף דולרים, פלוס מינוס.

מטוס נוחת בדלהי

אפשר לרכוש מהארץ כרטיסים באמצעות אל על ליעדים אחרים בהודו, בראשם דלהי, אך חשוב לשים לב שאלו הן טיסות המשך: כלומר, טיסה למומבאי ומשם טיסת פנים נוספת לדלהי. יש נוסעים שטוענים כי ארגון הטיסות מעט מסוכן, כשלא תמיד מספיקים לטיסת ההמשך, כשגם תנאי הטיסה להודו, באופן מעט מפתיע בהתחשב במשך הטיסה הארוך, נחשבים לירודים ביחס ליעדי אחרים של אל על. שימו לב שמבחינת מרחקים הטיסה הייתה יכולה להיות קצרה הרבה יותר, אם כי היחסים הבעייתיים של ישראל עם חלק ממדינות ערב, שלא מאפשרים לה לטוס מעליהן, מאריכים את משך הטיסה.

טיסות להודו עם עצירת ביניים

אופציה אחרת, שנחשבת לנפוצה במיוחד עבור אלה שמעוניינים להוזיל את עלויות הטיסה, היא לבחור בטיסה הכוללת עצירה ביעד ביניים, לרוב באירופה ולעיתים במזרח הרחוק. צריך לקחת בחשבון שטיסות אלה נחשבות לארוכות יותר הן מבחינת משך הטיסה עצמה (מכיוון שיש צורך להגיע למדינה אחרת, שלא בהכרח בדרך הישירה להודו, משך הטיסה עשוי לעלות על עשר שעות) והן מבחינת זמני ההמתנה. משך ההמתנה עד לקונקשן משתנה בהתאם לכל טיסה, והוא עשוי להגיע לשעות נכבדות. אם בוחרים באופציה הזו, לכן, מומלץ להעדיף טיסות עם המתנה קצרה, וכמובן שגם להצטייד באמצעים להעברת הזמן בשדה התעופה: ספרים, מחשבים, תשבצים או אפילו שמיכות.

בין החברות אשר מציעות טיסות להודו עם עצירת ביניים אפשר למצוא את Turkish Airlines (עצירה באיסטנבול), Uzbekistan Airlines (טשקנט), Aerovist (קייב) ועוד. טיסות אלה נחשבות לזולות פי כמה ביחס לאל על, כאשר ניתן למצוא הצעות משתלמות של טיסות הלוך ושוב במחירים מגוחכים של 400-500 דולר במועדים מסוימים: אל תצפו לתנאים גבוהים מדי בטיסות אלה, שחלקו מוגדרות כטיסות לואו קוסט (Low Cost), אך ביחס של Value for Money זוהי אופציה מומלצת בהחלט. מנגד, טווח המחירים הגבוה של טיסות להודו מביא לכך שלעיתים ההצעות, גם על הטיסות האלה, יקרות פי כמה ומגיעות לכמה אלפי דולרים.

האפשרות של עצירת ביניים באחד היעדים במערב אירופה קיימת גם קיימת, אם כי היא מבוקשת פחות בקרב ישראלים מכיוון שהמחירים שלה גבוהים באופן יחסי – גם אם מעמידים אותן מול טיסות אחרות המבוססות על קונקשן ומגיעות לאותו יעד אטרקטיבי במזרח הרחוק. אופציה שנחשבה לאטרקטיבית בעבר היא להגיע לשדה התעופה בעמאן, ירדן, ומשם לקחת טיסה ישירה של Royal Jordenian או של חברות תעופה אחרות הפועלות במפרץ הפרסי. בשנת 2014 החליטה החברה הירדנית על הפסקת הטיסות הישירות שלה להודו, מה שהיה חדשות מצוינות עבור אל על, שנהנתה באופן כמעט מיידי מעלייה במספר הטסים באמצעותה. עדיין ניתן להגיע לעמאן ולטוס משם להודו באמצעות חברה אחרת, אם כי התמונה הפכה למורכבת יותר כשמסלולי החברות האחרות הן ארוכים יותר והמחירים לרוב יקרים יותר. אם לוקחים בחשבון את העלויות והמורכובת  היחסית בההגעה לעמאן, (בין אם באוטובוס ובין אם הטיסה, אישורים ובירקורטיה) כמו גם הצורך לא פעם להמתין בנמל תעופה באחת מנסיכויות המפרץ בעצירת הבניים, רואים שהאופציה הזו איבדה מהאטרקטיביות שלה במידה לא מבוטלת ורואים פחות ופחות תיירים שבוחרים בדרך זו – רוב אילו שעדין עושים כן הם צעירים שמנסים לחסוך ככל הניתן את עלות הטיסה.




איך מוזילים את כרטיס הטיסה להודו?

ראינו, אם כן, שבאמצעות בחירה בטיסה עם עצירת ביניים, או לחלופין בטיסה זולה יחסית, אפשר להוזיל את המחיר של טיסה להודו. החדשות הטובות הן שזוהי לא האופציה היחידה לעשות זאת. מועד ההזמנה של כרטיס הטיסה מהווה משתנה משמעותי במשוואת המחיר שלו, ולכן ניתן בהחלט לחשוב על הזמנה של הכרטיס בעיתוי הנכון. כלל האצבע כאן הוא שברוב המקרים, ככל שמקדימים להזמין את הכרטיס כך ניתן ליהנות ממחירים נוחים יותר. מנגד, כשמתקרב מועד הטיסה להודו ומתמלאים המושבים שבמטוס, המחירים מתחילים לטפס כלפי מעלה. האפשרות של הזמנת טיסה ברגע האחרון, שקיימת ביעדים קרובים באירופה או במזרח התיכון, יוצאת כאן לרוב מחוץ התמונה. הסיבה לכך היא שטיסה להודו מצריכה הכנות מגוונות, כולל חיסונים או הוצאת ויזה מתאימה, שלא תמיד משאירות מרחב לגמישות או לספונטניות.

מחירי הטיסות מהווים פונקציה של הביקוש ליעד מסוים בתאריך ספציפי. מכאן שאפשר לחסוך במחיר הטיסה להודו (וגם במחירי השהות בה) באמצעות “התפשרות” על תאריכים מבוקשים פחות. מזג האוויר בהודו מצריך מאמר נפרד, כאשר אפשר לטעון ברמה הכללית שהוא הכל חוץ מצפוי. במקום ארבע עונות החלוקה היא לשלוש עונות מרכזיו: העונה הרטובה עמוסת המונסונים (יוני עד ספמטבר), העונה הקרה (אוקטובר עד מרץ) והעונה החמה (אפריל עד יוני). היות והודו גדולה, תנאי מזג האוויר שונים לחלוטין ביעדים השונים בה, כך שככל שמזג האוויר ביעד קיצוני יותר – סוער, קר או חם מדי – כך המחירים של הטיסות יורדים. טרם הבחירה מומלץ לבחון את תנאי מזג האוויר הצפויים באזורי הטיול, מכיוון שלא פעם מאחורי מחיר “זול” מדי מסתתר יעד אליו לא מומלץ להגיע בנקודת הזמן הספציפית.

אפשרויות לחופשה בהודו

  1. לרכוש טיסה להודו בלבד ולהרכיב לבדכם את המלון, ההסעות וכו’. שיטה המתאימה לתיירים שיש להם יותר זמן לתכנן, יכולת ועצמאות לבנות לבד את הטיול (אפשר כמובן גם להעזר בשירות שלנו ליעוץ לתכנון חופשה). בסה”כ הודו היא יעד קלאסי למתכנן טיול באופן עצמאי, ניתן להסתדר בה יחסית בקלות וזו אופציה המתאימה בעיקר למי שמחפש את העצמאות ואת החופש בטיול.
  2. להצטרף לטיול מאורגן להודו הכוונה טיול מאורגן הכולל הדרכה של מדריך ישראלי וכמובן את כל החבילה – טיול מאורגן כולל בדרך כלל: טיסה להודו, מלונות, הסעות, כניסות לאתרים, הדרכה וכו’. הייתרון בשיטה זו הוא הראש השקט, והעובדה שיש מדריך המנגיש לך בעברית את כל המידע ודואג לכל הצרכים שלך כתייר. שיטה זו מתאימה למי שיש פחות זמן לארגונים ותכנונים ולא תמיד היא יצאת יקרה בהרבה מהטיול העצמאי.
  3. להזמין טיול פרטי (לא בקבוצה) להודו דרך סוכן ישראלי. הסוכן הישראלי יעזור לכם לתכנן את הטיול שלכם.פרט לכך הסוכן יזמין עבורכם את כל השירותים: טיסות להודו, מלונות בהודו, רכב וכו’. שיטה זו משלבת את היתרונות של שתי השיטות הקודמות. חוסכת זמן וטרכה ומעניקה לכם עצמאות בטיול. לרוב היא השיטה היקרה ביותר. חשוב לוודא שהסוכן או מי שמטפל בכם, מכיר את הודו, מכיר אותכם והוא אדם אמין שניתן לסמוך עליו.
  4. להזמין טיול פרטי (לא בקבוצה) להודו דרך סוכן בהודו:  הסוכן בהודו יעזור לכם לתכנן את הטיול שלכם ויבצע עבורכם את כל הנדרש (הזמנת מלונות וטיסות.  לרוב זול יותר מסוכן ישראלי, אך הסוכן ההודי לא מדבר עברית, ויש אלמנט של מרחק ופחד וחשוב למצוא משהו שאתם סומכים עליו – בנוסף זו שיטה יקרה יותר מטיול עצמאי.

רשימת חברות התעופה המציעות טיסות להודו

  • טיסות להודו עם אל-על:
    אל על, חברת התעופה הגדולה בישראל, מפעילה טיסות ישירות להודו.
  • טיסות להודו עם ארקיע/אייר קטאר:
    חברת ארקיע, בשיתוף אייר קטאר, מפעילה טיסות להודו, עם החלפת מטוס בקטאר.
  • טיסות להודו עם טורקיש איירליינס:
    טורקיש איירליינס, חברת התעופה הלאומית של טורקיה, מפעילה טיסות להודו, עם החלפת מטוס באיסטנבול.
  • טיסות להודו עם רויאל ג’ורדניאן:
    רויאל ג’ורדניאן, חברת התעופה הלאומית של ירדן, מפעילה טיסות להודו, עם החלפת מטוס בעמאן.
  • טיסות להודו עם אוזבקיסטן איירוויז:
    אוזבקיסטאן איירוויז, חברת התעופה הלאומית של אוזבקיסטן, מפעילה טיסות להודו, עם החלפת מטוס באוזבקיסטן.
  • טיסות להודו עם לופטהנזה:
    לופטהנזה, חברת התעופה הלאומית של גרמניה, מפעילה טיסות להודו עם החלפת מטוס בפרנקפורט.
  • טיסות להודו עם בריטיש איירווייז:
    בריטיש איירווייז, חברת התעופה הגדולה ביותר בבריטניה, מפעילה טיסות להודו דרך נמל התעופה הית’רו שבלונדון.
 חברות ישראליות נוספות המעניקות שירותי טיסות וחבילות:
 

 




המלצות כלליות לפני הזמנת טיסה להודו

  • אם התרגלנו להזמין בשדות תעופה שונים כרטיס אלקטרוני (E-Ticket), המאפשר מאיתנו להציג את הדרכון בלבד, בהודו זה לא תופס. במילים אחרות: עליכם להדפיס מראש את כרטיסי הטיסה ולהגיע איתם לטיול.
  • שינוי מועד החזרה של כרטיס הטיסה, בעיקר חזרה מהודו לישראל, נדרש על ידי לא מעט מטיילים: רבים מהם מגלים את הקסם של הודו ומעוניינים להישאר בה פרק זמן ארוך יותר, גם אם התרחיש ההפוך הוא בגדר אפשרות. במעמד הרכישה מומלץ לבחון את תנאי השינוי, כשלרוב מדובר על סכום הנע בין 50 ל-150 דולרים. יש חברות שיאפשרו לכם לבצע שינוי אחד ללא תשלום. מידע כללי בנושא שינוי וביטול טיסה תוכלו למצוא כאן.
  • ודאו שאתם מסיימים את כל הסידורים הבירוקרטיים של הויזה למדינה – אומנם היום זה יותר פשוט אך יש לוודא שדבר זה תקין. הליך הוצאת הויזה אורך כשבוע ויש לקחת זאת בחשבון לפני שאתם מזמינים כרטיס טיסה מעכשיו לעכשיו. ראה מידע נוסף תחת ויזה להודו.
  • דאו שיש לכם דרכון בתוקף לפחות שישה חודשים קדימה לפני ההגעה המשוארת למדינה.
  • באופן רשמי, בכניסה להודו אתם חייבים להראות שיש לכם כרטיס חזרה לישראל – אפשר להאריך זאת תוך כדי השהיה במדינה. בפועל לרוב לא באמת מבקשים לראות זאת…
  • הודו היא מדינה ענקית – רצוי לנחות בשדה הקרוב יותר ליעד שלכם במדינה אומנם מרבית הטיסות הבינ”ל (ובתוכן אילו שמגיעות מישראל) מגיעות לדלהי או מומבאי.
  • מומלץ מאוד לחשב היטב את מסלול הטיסה שלכם. טיסה ישירה להודו תהייה זולה יותר, טיסה עם עצירת בניים צריכה להיות מתוכננת – גם מבחינת הזמן באוויר וגם מבחינת יעד אטרקטיבי לעצירת בניים. אפשר כמובן להתייעץ עמנו.