קצת על הודו

מידע כללי

הודו, המדינה השביעית בגודלה בעולם והשנייה בעולם בגודל אוכלוסייתה (לאחר סין), היא תת יבשת מגוונת ומרתקת לטיול המציעה למטיילים בה עושר וגיוון תרבותי, דתי וגיאוגרפי. מקדשים, אשראמים, מבצרים, שווקים צבעוניים וגם עיירות חוף והר נעימות, את הכל תוכלו למצוא בהודו. לדעת מטיילים רבים הודו היא המקום המעניין ביותר במזרח הרחוק, והיא אבן שואבת לתיירים רבים, צעירים ומבוגרים כאחד. סיסמת הטיול בהודו היא “סאב קוץ’ מילגה” – הכל אפשרי.

האתר הכל על הודו הוא שיתוף פעולה של אתר התיירות המעמיק ביותר בעברית “הכל על” עם את ברווז הודו מקבוצת ברווז טיולים שנבנה כדי לתת למתעניינים בטיול להודו כלים פשוטים, מהירים ובחינם שיאפשרו להם לדעת יותר על הודו וכמובן שיעזור לתכנן את הטיול להודו,למצוא את הדילים הכי טובים לחופשה בהודו (בטיול פרטי או טיול מאורגן) ולמצוא טיסות משתלמות, רכבים להשכרה במחירים הטובים ביותר, והמלונות המתאימים ביותר בהודו




קצת על הודו על מנת שאפשר יהיה להתחיל ולהבין:

הודו – גבולות

הודו היא חצי אי המוקף משלושת עבריו באוקיינוס ההודי (לאורך של למעלה מ-7,000 קילומטרים). הודו גובלת בפקיסטן במערב, בנפאל, בסין ובבהוטן בצפון מזרח, בבנגלדש ובבורמה (מיאנמר) במזרח. סרי לנקה אינה חולקת גבול משותף עם הודו אך קרובה לה מאוד מדרום. קראו עוד על גבולות וגיאוגרפיה של הודו.

דת בהודו

הדת הנפוצה ביותר בהודו היא ההינדואיזם, אליה משתייכים כ-80% מהאוכלוסייה. בהודו מיעוט מוסלמי גדול, המונה כ- 13% מהאוכלוסייה. דתות נוספות בהודו הן הנצרות (כ-2.5%), הסיקיזם (כ-2%), הבודהיזם (0.8%) והג’ייניזם (0.4%). קראו עוד על הדתות בהודו.

הודו – שלטון וממשל

בדומה לארצות הברית, הודו היא רפובליקה פדרלית. עם יותר ממיליארד תושבים, הודו היא הדמוקרטיה הגדולה ביותר בעולם.
בהודו יש כ-28 מדינות ו־6 טריטוריות איחוד וטריטוריה אחת של בירת המדינה – דלהי. על כל מדינה שולט ממשל מדיני הכפוף לממשל המרכזי של הודו שהוא בעל הטון החזק והמשפיע. קראו עוד על שלטון וממשל בהודו.

הודו – שפה ושיחון

בהודו 18 שפות רשמיות. השפות העיקריות בהודו הן: הינדי, טמילית, בנגאלית ואנגלית. הינדי או הינדית היא שפה ממשפחת השפות ההודו-אירופאיות המדוברת בעיקר בצפון, מרכז ומערב הודו, והיא אחת מהשפות הרשמיות בהודו. ההינדי היא השפה המדוברת ביותר בהודו, והשפה השנייה המדוברת ביותר בעולם כשפת אם, עם כ-370 מליון דוברים. קראו עוד על שפה ושיחון הינדית – עברית.

ויזה להודו

יש צורך בויזה על מנת להיכנס להודו. שגרירות הודו בישראל מעניקה ויזה להודו ל-6 חודשים עם מס’ כניסות בלתי מוגבל. יש לשים לב כי הויזה להודו תקפה מיום הוצאתה ולא מיום כניסתכם להודו ולכן כדאי להוציא את הויזה להודו סמוך ככל האפשר למועד הטיסה. ניתן להאריך את הויזה להודו בעוד 6 חודשים ולצורך כך יש לעבור את הגבול ולחזור להודו. קראו עוד על שגרירויות וויזה להודו.

רכבות בהודו

הצורה הנפוצה ביותר לנסיעה למרחקים ארוכים בהודו היא הרכבת. בהודו קיימת אחת ממסילות הרכבת הארוכות בעולם שחוצה את היבשת לאורכה ולרוחבה ומסיעה אף ליעדים מחוץ להודו כמו: בנגלדש, פקיסטן ונפאל והיא אחת מהארוכות והעמוסות בעולם. בשל הפופולריות שלה, הנסיעה ברכבת מאפשרת לכם לפגוש טווח מגוון ומעניין של תושבי הודו שישמחו לפתוח עמכם בשיחה. קראו עוד על תחבורה בהודו.

ערים מרכזיות בהודו:

בומביי

בומביי מהווה עבור מטיילים רבים את ההכרות הראשונה עם הודו. בומביי, שנמצאת במערב הודו לחופי הים הערבי היא בעצם אי המחובר ליבשת באמצעות גשרים. הביקור בבומביי, כמו בערים נוספות בהודו, הוא מרתק. מצד אחד מטרופולין ענק עם למעלה מ-20 מליון תושבים, משכנות פאר ועושר, תעשייה מתפתחת ומצד שני שכונות פחונים ואלפי מהגרים עניים, קבצנים, נכים וזוהמה. קראו עוד על בומביי.

דלהי

דלהי, שער הכניסה עבור מטיילים רבים להודו, היא מיקרו קוסמוס של הודו. מחד שוקקת, צבעונית, ורוחשת עם שווקים, סוחרים, ריקשות, פרות, והמוני הודים המגיעים אליה גם מן החוץ, ומאידך גם צפופה, מזוהמת, מזעזעת על נכיה וגדומיה שלא יתביישו לגשת אליכם ולא להרפות עד שיסופקו. משפט נפוץ לגבי דלהי הוא שאו שאוהבים אותה, או ששונאים אותה, והוא כנראה נכון. בפרק זה אנחנו מציעים לכם לגלות את הפינות הקסומות בדלהי, אלו שיגרמו לכם להישבות בקסמה. קראו עוד על דלהי.




מפה

[wpgmza id=”20″ cat=”5,4″ marker=”3085″ zoom=”4″]