רד פורט – המבצר האדום | Red Fort

מידע כללי על רד פורט - המבצר האדום

באמצע צ’נדני צ’וק באולד דלהי – עומד איתן המבצר האדום (Red Fort). נבנה בשנת 1648 והיה מקום המגורים הרישמי של הקיסר המוגולי לתקופה של כ200 שנה. המבצר הוא אחד מאתרי התיירות המרכזיים בדלהי ונחשב לאתר חובה.

רד פורט נקרא במקור “קילה א מובאראק” שזה אומר הטירה המבורכת – השם רד פורט השתרש בגלל היותו עשוי מבלוקים של אבן חול אדומה.




עם השנים המבנה לא השתמר באופן הטוב ביותר. רבים מקירות החדרים התקלפו, שיבוצי השיש המרהיבים שבו נהרסו ומבנים מסויימים הם מחוץ לתחום המבקרים עקב סכנת קריסה. אך עדיין, חלקים ממנו נותרו מרשימים, בדגש על הגנים המטופחים שמלבלבים גם בחורף.

השער המערבי - המבצר האדום (צילום: Dennis Jarvis)השער המערבי – המבצר האדום (צילום: Dennis Jarvis, רישיון)

מה רואים ברד פורט

בין המבנים במתחם תוכלו לבקר ב:

השוק המקורה (Chatta Chowk) – מתחיל בשער הכניסה וממשיך עד המבצר עצמו, מלא בדוכני מזכרות.

מוזיאון התנועה העצמאית (Swatantra Sangrama Sangrahalaya) – מצד שמאל של השוק המקורה נמצא מוזיאון המציג את יציאות הודו לעצמאות, החל מהמרד ב1857 ועד לשלטון גנדי.

ההיכל הפומבי (Diwan-i-Am) – זהו מבנה המשמש כחוצץ בין החצר החיצונית לחצר הפנימית. יש בו פלטפורמה רחבה משיש עבור כס המלכות של הקיסר.

ההיכל הפרטי (Diwan-i-Khas) – מבנה הבנוי כולו מאבן שיש, פה קיבל הקיסר את אורחיו החשובים.

הארמון הפרטי (Khas Mahal) – שימש כמקום המגורים הראשי של הקיסר. מדובר במגדל בצורת מתומן המשקיף לעבר נהר היאמונה (Yamuna River).

הארמון הצבעוני (Rang Mahal) – מבנה המגורים של אשת הסולטן הראשית.

ארמון התכשיטים (Mumtaz Mahal) – בית הנשים של נשות הסולטן, היום משמש כמוזיאון טקסטיל, שטיחים, נשק ועוד (הכניסה בחינם).

דאווט קאנה (Daawat Khana) – ארמון קטן בחלקו הצפוני של המבצר, שימש במקור כמקום מגוריו של הנסיך, והוסב לבית תה ע”י הבריטים הממשיך לפעול עד היום. מומלץ להגיע לכאן אם אתם מחפשים שירותים, אלו הנקיים ביותר באזור.

המבצר האדום

להזמנת כרטיסים וסיורים מודרכים למבצר האדום לחצו כאן.




עמודי טיפים והמלצות כלליות למבקר ברד פורט

  • מומלץ לראות את המבצר גם בערב – יש מופע אור-קולי המתאר אירועים היסטוריים הקשורים במבצר. המופע מתרחש בכל ערב בין השעות 19:30-21:00, תלוי בעונה.
  • למי שרוצה לראות את העם ההודי במלוא תפארתו, מומלץ להגיע למבצר ביום העצמאות (15 באוגוסט) – שם ראש הממשלה מניף את דגל הודו לאויר ונושא נאום לאומה.
  • הכניסה למבצר האדום מתבצעת אך ורק דרך השער המערבי, Lahore Gate.
  • במקום קיימת אבטחה כבדה עקב אירועי הטרור שהתרחשו בשנת 2000. ניתן להיכנס עם תיקים אך הם יעברו שיקוף.
  • שימו לב כי המקום סגור למבקרים בימי שני.
  • באזור זה נמצאים שני אתרים חשובים נוספים, ג’אמה מסג’יד והגורודווארה סיס גאנג’ סאהיב. המרחק בין אתרים אלו הוא קטן ומומלץ לתכנן מסלול יומי שיכלול גם אותם.

 

שאלות ותשובות נפוצות על רד פורט - המבצר האדום

אפשר להגיע לאזור מבצר האדום באמצעות:

  • מטרו – בקרבת המבצר נמצאת תחנת המטרו Jama Masjid בה עובר המסלול הסגול.
  • רכבת – המבצר ממוקם במרחק 10 דקות נסיעה מזרחה מתחנת הרכבת New Delhi Railway Station, נקודת חיבור מרכזית לכל היעדים בהודו.
  • טיסה – שדה התעופה הקרוב ביותר לאתר הוא Indira Gandhi International Airport.

בין המלונות המומלצים באזור המבצר האדום ניתן למנות מלון מטרופוליטן וספא ניו דלהי | The Metropolitan Hotel New Delhi. למידע נוסף מומלץ לקרוא גם על מלונות בדלהי.

כל הסיורים המודרכים למבצר האדום, כוללים בתוכם גם סיורים בעוד מקומות קדושים ויפים בדלהי ובאיזורה. ישנה אפשרות לקחת סיור מודרך עם אופניים כגון הסיור בקישור הזה או בקישור הזה. ניתן גם לקחת סיורים פרטיים בנסיעה בטוקטוקים בקישור הזה או בקישור הזה. ישנה גם אפשרות לסיורי יום מודרכים - קבוצתיים ופרטיים כגון הסיור שבקישור הזה או בקישור הזה. אפשרות נוספת היא לקחת סיורים מודרכים אשר אורכים כמה ימים וכוללים בתוכם גם ביקור במבצר האדום כגון הסיורים בקישור הזה. בכל אופן את כל האופציות לסיורים הכוללים בתוכם את המבצר האדום תוכלו למצוא בקישור הזה.

מומלץ לבקר במבצר האדום ובכלל בדלהי בין החודשים אוקטובר-לפברואר כאשר הטמפרטורות לא חמות מדי. מומלץ לבקר במבצר מוקדם בבוקר ולהינות ממנו זמן ממושך. אך אם יש לכם זמן מומלץ להגיע גם בערב ולהינות ממופע אור קולי אשר מתאר אירועים היסטוריים הקשורים במבצר.

לרכישת כרטיסים למופע האור קולי לחצו כאן.

המבצר האדום מפורסם בכך ששימש כמקום המגורים הרשמי של הקיסר המוגולי לתקופה של כ200 שנה. בנוסף, מבנהו המיוחד העשוי מבלוקים של אבן חול אדומה והגנים המטופחים שפורחים גם בחורף מושכים אליו הרבה תיירים.

האטקרציות המרכזיות במבצר האדום בדלהי הן השוק המקורה (Chatta Chowk), מוזיאון התנועה העצמאית (Swatantra Sangrama Sangrahalaya), ההיכל הפומבי (Diwan-i-Am), ההיכל הפרטי (Diwan-i-Khas), הארמון הפרטי (Khas Mahal), הארמון הצבעוני (Rang Mahal), ארמון התכשיטים (Mumtaz Mahal) ודאווט קאנה (Daawat Khana).

המבצר האדום יכול להתאים לילדים סקרנים שמתעניינים בהיסטוריה ובתרבות המעניינת של הודו. כמו כן, הם יכולים להתפעל ביחד עם ההורים מהיופי והיחודיות של המבנה עצמו ומהפריחה הססגונית שסביבו.

הכניסה למבצר האדום מתבצעת אך ורק דרך השער המערבי, Lahore Gate. כדאי לדעת שהמבצר סגור למבקרים בימי שני ושבכניסה למבצר יש אבטחה כבדה עקב אירועי הטרור שהתרחשו בשנת 2000- זה אומר שניתן להכניס תיקים למבצר אך הם יעברו שיקוף.

אין מסעדות כשרות באזור המבצר, אך ניתן להגיע לבית חב"ד הקרוב (בית חבד דלהי) שנמצא כ-4 קילומטרים מהמבצר

המרחק בין המבצר האדום לגורודווארה סיס גאנג' סאהיב הוא כחצי קילומטר, וניתן ללכת את המרחק הזה ב5 דקות.

המרחק בין המבצר האדום לג’אמה מסג’יד הוא כקילומטר. הזמן שלוקח להגיע מאחד לשני הוא בערך 10 דקות.

הביקור במבצר האדום בדלהי נחשב כאחד מאתרי התיירות המרכזיים של דלהי מעצם העובדה ששימש כמקום המגורים הרשמי של הקיסר המונגולי לתקופה של כ200 שנה. בנוסף, מבנהו המיוחד העשוי מבלוקים של אבן חול אדומה והגנים המטופחים שפורחים גם בחורף מושכים אליו הרבה תיירים ועל כן מומלץ לכל תייר המבקר בדלהי.

מומלץ להקדיש למבצר האדום לפחות שעתיים. שימו לב שהמבצר פתוח בין 9:30 ל 16:30,חוץ מבימי שני בהם הוא סגור.

המבצר פתוח כל השבוע, מלבד ימי שני.

מחיר כרטיס הכניסה למבצר האדום הוא כ500 רופי (20 שקל) למבוגר ופחות משקל לילד.

להזמנת כרטיס כניסה למבצר האדום לחצו כאן.

באזור המבצר האדום יש כמה מסעדות מומלצות, ביניהן אפשר למנות את המסעדות ההודיות Satiram's BTW, Punjabi Janta Dhaba ואת Sohan Chicken Point

מידע שימושי למבקר ברד פורט

  • כתובת – Netaji Subhash Marg, Chandni Chowk, New Delhi, Delhi 110006, India.
  • שעות פתיחה – מדי יום (מלבד ימי שני), זריחה עד שקיעה.
  • מחיר – ילדים 30 INR, מבוגרים 500 INR, עלות צילום 25 INR.

הגעה למבצר האדום:

  • מטרו – בקרבת המבצר נמצאת תחנת המטרו Jama Masjid בה עובר המסלול הסגול.
  • רכבת – המבצר ממוקם במרחק 10 דקות נסיעה מזרחה מתחנת הרכבת New Delhi Railway Station, נקודת חיבור מרכזית לכל היעדים בהודו.
  • טיסה – שדה התעופה הקרוב ביותר לאתר הוא Indira Gandhi International Airport.

 

[wpgmza id="20" cat="5" marker="3031" zoom="16"]